Volledig scherm
PREMIUM
Ferry Verstrepen opende zaterdag zijn nieuwe frietkot. © Pix4Profs/Perry Roovers

Frietkot De Fer in Breda is weer open: 'Hoop dat het zo druk blijft'

BREDA - Het historische frietkot van ‘De Fer’ is weer open. Vanmiddag om 12 uur opende Ferry Verstrepen (81) samen met wethouder Paul de Beer zijn tent op het Dr. Jan Ingenhouszplein. 

Een heel bescheiden upgrade, want De Fer is De Fer. Geen luxe, maar gewoon een herbouw van dat aloude kot dat zeven maanden geleden in vlammen opging. Zelfs de sobere kleuren zijn intact gebleven, maar op de gevels staan wel de namen van de straten waar De Fer aan ligt. Oranjeboomstraat. Haagweg. Dr. Jan Ingenhouszplein. Voor de ingang is de stoep ietwat verhoogd. Ja, ook rolstoelers kunnen nu naar binnen.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda