Frans Bauer zet Chassé Theater Breda op zijn kop tijdens verwenzorgconcert

VIDEOBREDA - Veertienhonderd mensen die afhankelijk zijn van ondersteuning en zorg kregen dinsdagmiddag in het Chassé Theater in Breda een verwenzorgconcert aangeboden. Surplus-vestiging Elisabeth bestaat immers 200 jaar, Thebe 100, de Betrokken Ondernemers vieren hun 10-jarig jubileum en CZ organiseert sinds 15 jaar de Verwenzorgprijsvraag. Reden voor de organisaties om samen wat speciaals neer te zetten. Iets unieks. Marga Bult - de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival in 1987 - en Frans Bauer traden op.

Links op het podium zit Marleen in haar scootmobiel, net als nog zo’n honderd gelukkigen. Ze woont in ’t Haegje en is hartstochtelijk fan. Ze heeft een Frans Bauer-trui aan en een speelgoedknuffel meegenomen. ,,Ik zit al heel lang bij zijn fanclub en bezoek de concerten heel vaak. Dit is zeker de beste plek die ik ooit heb gehad”, grijnst ze. ,,Ik heb zelfs zijn telefoonnummer”, voegt ze daaraan toe. Al snel nadat Bauer voor een uitzinnige zaal zijn concert start, loopt hij naar haar toe. Hij danst even met ‘r; zij in haar rolstoel, hij dichtbij haar. Ze overhandigt de knuffel, hij neemt deze aan.

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda