Volledig scherm
Serie over bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch genomineerd voor Zilveren Camera Ramon mangold

Fotograaf Ramon Mangold met twee series genomineerd voor Zilveren Camera (fotoalbum)

BREDA - Fotograaf Ramon Mangold (36) uit Breda is met liefst twee series genomineerd voor de Zilveren Camera. In de categorie Personen in het nieuws maakt hij twee keer kans op de winst. Fotograaf Joris Knapen uit Chaam is genomineerd in categorie Sport voor zijn foto van wielrenner Julian Alaphilippe.

Zijn serie over bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch en de serie over Tijn en zijn nagellakactie tijdens Serious Request zijn door naar de finale.

,,Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Fantastisch dat beide series door zijn. Iedereen vroeg mij steeds op welke ik hoopte. Hier had ik totaal niet op gerekend”, aldus Mangold.

Hij werkt voor voor fotobureau Pix4Profs, dat foto's voor BN DeStem levert. ,,Ik fotografeer nu bijna tien jaar voor BN DeStem. De serie van Tijn is gemaakt tijdens Serious Request. Deze week heb ik van begin tot eind meegemaakt. Samen met collega's van BN DeStem zaten we er letterlijk bovenop. Door mijn lens zag ik wat Tijn teweeg bracht. Fantastisch dat ik dit mocht vastleggen", aldus Mangold. (Bekijk hieronder de genomineerde serie van Tijn)

In totaal zijn er negen categorieën waarin prijzen te behalen zijn. Deze zijn weer onderverdeeld in enkel beeld en serie.

De volledige bekendmaking van de genomineerden vindt plaats op vier verschillende momenten, uitgesmeerd over de periode tussen 23 januari en 2 februari. Dat gebeurt op zilverencamera.nl.

Zaterdag 4 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Naast Mangold is ook Joris Knapen uit Chaam genomineerd. Hij werd genomineerd in de categorie Sport. Knapen maakte een foto van de valpartij van wielrenner Julian Alaphilippe tijdens de Tour de France.

Volledig scherm
Ramon Mangold.
Volledig scherm
Foto uit serie over bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch genomineerd voor Zilveren Camera Ramon mangold
Volledig scherm
Serie over Tijn en zijn nagellakactie tijdens Serious Request genomineerd voor Zilveren Camera door Ramon mangold
Volledig scherm
Foto uit serie over Tijn en zijn nagellakactie tijdens Serious Request genomineerd voor Zilveren Camera door Ramon mangold

In samenwerking met indebuurt Breda