Volledig scherm
Babbe Hengeveld bij haar Foodshare automaat, een kast bij haar restaurant FoodGuerrilla waar mensen overtollig voedsel kunnen achterlaten.

Foodshare kast: Het keukenkastje waar we allemaal gebruik van mogen maken

BREDA - Noem het een openbaar keukenkastje. Iedereen is uitgenodigd te komen kijken in de foodshare-kast die Babbe Hengeveld naast haar restaurant FoodGuerilla heeft geplaatst. Het concept bestaat al maar is nieuw in West-Brabant.

Als er wat tussen staat wat je kunt gebruiken, dan neem je het mee. Mocht je thuis (houdbare) etenswaren hebben wat je waarschijnlijk toch niet meer gaat gebruiken, dan kun je ze hier achterlaten voor een ander. Zo simpel kan het leven zijn.

,,Ik daag iedereen uit om thuis eens in het keukenkastje te kijken. Overbodige, ongevraagde spullen uit een kerstpakket of dingen die te groot ingeslagen zijn omwille van een of andere aanbieding", aldus Hengeveld. Strikte regels worden er niet opgesteld. Behalve dan dat het moet gaan om houdbare producten die nog niet over de datum zijn.

,,Als er iemand komt en zijn hele tas vult met spullen, dan ga ik er vanuit dat diegene het nodig heeft", laat Hengeveld weten. ,,Ik ben niet van plan daar regels aan te stellen. Mocht er iemand zijn die keer op keer langskomt en alles mee komt, dan zou dat eerder een reden zijn om in gesprek te gaan en te bekijken of we misschien op een andere manier meer kunnen betekenen", aldus de initiatiefneemster.

,,Ik daag iedereen uit om thuis eens in het keukenkastje te kijken. Overbodige, ongevraagde spullen uit een kerstpakket of dingen die te groot ingeslagen zijn vanwege een of andere aanbieding."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda