Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Juzt kwamen vorige maand massaal bijeen in Etten-Leur om te horen wat de toekomstplannen zijn voor de organisatie en kinderen. Inmiddels zouden de gemeenten in de regio Breda de koers alweer verlegd hebben. © Franka Van Der Rijt

FNV verbijsterd: ’Jeugdzorginstelling Juzt wordt alsnog opgedoekt’

UpdateBREDA - Verschillende vestigingen en/of onderdelen van de West-Brabantse jeugdhulpinstelling Juzt worden al op zeer korte termijn verkocht of gesloten. Dat zegt FNV-jeugdzorgbestuurder Janny Koppens. Zij is verbijsterd over de nieuwste ontwikkelingen bij Juzt. ,,We zijn besodemieterd. Personeel is voorgehouden dat Juzt toekomst zou hebben. Maar in feite wordt de toko gewoon opgedoekt.”

De Bredase zorgwethouder Marianne de Bie erkent dat de overdracht van Juzt-onderdelen in een ’hoger tempo’ moet dan vorige maand voorzien. ,,Maar ook toen wisten we donders goed dat er grote veranderingen aan zitten te komen.” De kans dat het merk Juzt overeind blijft, is inmiddels zo goed als nul. Juist om de zorg voor de kinderen te borgen, is het nodig om onderdelen voortvarend over te doen aan andere zorgaanbieders, aldus De Bie. 

In samenwerking met indebuurt Breda