Volledig scherm
De flat op de hoek van de Markendaalseweg en de Concordiastraat in Breda, tegenover de geplande nieuwbouw op het voormalige UWV-terrein. © BN DeStem

Flatbewoners Markendaalseweg vrezen slagschaduw nieuwbouw

BREDA - De eigenaren van een appartementenflat op de hoek van de Markendaalseweg en de Concordiastraat in Breda maken zich zorgen over de inbreuk die nieuwbouw aan de overkant dreigt te plegen op hun woongenot. Ook hebben ze het gevoel dat ze niet goed op de hoogte worden gehouden. De projectontwikkelaar zegt dat hij snel in overleg gaat.

De plannen voor nieuwbouw op de plaats van het voormalige UWV-kantoor aan de Markendaalseweg reiken dermate hoog, dat de bewoners bang zijn dat ze nagenoeg geen direct zonlicht meer in hun woningen krijgen. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad. Ook hun vrije uitzicht is in het geding, laten ze de fracties weten. Zoals de zaken er nu voor staan, telt het hoogste deel van de nieuwbouw na oplevering elf bouwlagen.

Overburen

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over een aanpassing van het bestemmingsplan voor deze plek. Vorig jaar kwam projectontwikkelaar HPO met het plan voor een complex met commerciële ruimtes en ongeveer 160 woningen, tegenover het intussen ook al gesloopte voormalige kantoor van de Rabobank. In 2017 is er ook een informatiebijeenkomst geweest, maar daarna hebben de overburen niets meer gehoord over het project.

Volledig scherm
Het plan voor het nieuwe complex, gezien vanaf de kant waar de Nieuwe Mark moet lopen. De Markendaalseweg loopt - op deze artist impression - aan de achterkant van het complex. © Gemeente Breda

Dat klopt, zegt Jef Havermans namens HPO. ,,Het is inderdaad even stil geweest, maar dat was van onze kant zeker geen onwil. Rond de jaarwisseling kunnen we de bewoners vertellen wat de laatste stand van zaken is. Dan hebben ook een film af, die in 3D precies laat zien wat er gaat gebeuren. Het maken van die film kost alleen wat tijd’’, legt Havermans uit.

Quote

Hun uitzicht verandert. De hele straat wordt opnieuw ingericht.

Jef Havermans, HPO Projectontwikkeling

Hij heeft er alle begrip voor dat de bewoners van de flat aan de overkant van de Markendaalseweg bezorgd zijn. ,,Hun uitzicht verandert. De hele straat wordt opnieuw ingericht. Communicatie is iets waarvan we vinden dat ze er recht op hebben en dat doen we dus ook’’, aldus de projectontwikkelaar, die overigens laat weten dat de Markendaalseweg uiteindelijk ‘de mooiste straat van Breda wordt’.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7995 stemmen