Volledig scherm
Figuranten van de filmset 'De Dirigent' in november in De Avenue in Breda © Else Loof, pix4profs

Filmdiner en voorpremière voor De Dirigent, de film die deels in Breda werd opgenomen

BREDA - November 2017. In De Avenue in de Bredase Waterstraat lijkt de tijd terug te zijn gedraaid. Voor opnames voor de speelfilm De Dirigent wemelt het er van de figuranten en acteurs in kleding die rond 1926 enorm modieus was.

Er worden filmopnamen gemaakt in het voormalige schuilkerkje. De Avenue is er speciaal voor veranderd in een authentieke nachtclub. ,Heb geduld”, zegt ter plaatse regisseuse Maria Peters tegen de figuranten die deels uit Breda komen. ,,Het duurt nog even voor de film uitkomt.”

Première

Nu, oktober 2018, bijna een jaar later, is het zover. De Dirigent, een film over Antonia Brico, de Nederlandse die als eerste vrouwelijke dirigent voor de grootste symfonie-orkesten stond, gaat in première.

Aanleiding voor De Avenue om samen met bioscoop Pathé een speciaal filmdiner aan te bieden. Een combinatie op woensdag 24 oktober van een drie-gangendiner en de voorpremière van De Dirigent. Het diner begint om 18.30 uur bij de Avenue, daarna begint om 20.30 uur bij Pathé de film. Producent Dave Schram is aanwezig om antwoorden te geven op vragen. Kosten: 30 euro. Meer info: www.de-avenue.nl

In samenwerking met indebuurt Breda