Volledig scherm
Student Troy Gazan (rechts) met oud-cipier Ton Mink in de oude koepelgevangenis in Breda. © Davy van den Eijnden (Evade Media) © Evade Media

Figuranten gezocht voor documentaire over de koepelgevangenis in Breda

BREDA – Voor de opnames van de documentairefilm Binnen de Muren wordt gezocht naar mannelijke figuranten voor zowel gedetineerden als bewaarders. De documentaire gaat over het voormalige gevangeniswezen in de koepelgevangenis in Breda.

De oude koepelgevangenis uit 1886 is een van de meest iconische gebouwen van Breda. Over de verhalen die zich binnen de muren van deze penitentiaire inrichting afspeelden is daarentegen een stuk minder bekend. 

Zonde, zo vond Breda University-student Troy Gazan. Voor zijn afstudeerproject maakt hij momenteel een documentaire over de cipiers en andere werknemers die hier vaak decennialang werkten tussen de zwaarste criminelen van het land.

Hoewel Gazan inmiddels vrij veel scene opgenomen heeft, moet hij er nog enkele schieten in de gevangenis zelf. Hiervoor heeft hij nog figuranten nodig. Zo zijn er voor zaterdag 8 december tussen 11.00 en 17.00 uur nog 40 mannen nodig tussen de 20 en 40 jaar oud. Voor maandag 10 december tussen 09.00 en 17.00 uur worden nog zo’n vijfentwintig mannen met een Nederlandse nationaliteit en een leeftijd van 25 tot 55 jaar gezocht.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via binnendemuren2018@gmail.com. Hierbij moet de beschikbaarheid vermeld worden, het aantal kilometers voor de reiskosten naar de koepelgevangenis aan de Nassausingel én een actuele foto van jezelf of een persoonlijk social media account.

Voor meer informatie zie troygazan.nl.

 1. ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’
  PREMIUM
  Hup NAC

  ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’

  BREDA - De degradatie van NAC is natuurlijk een sportieve neergang. Maar die kan zomaar voor nieuw elan zorgen, denkt Iwan Maters van de Breda Loco’s. ,,Degradatie zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen.’’ NAC lanceerde maandag de seizoenkaartencampagne ‘De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan’. Een ode aan NAC, aan de iconen van de club. Na 24 uur stond de teller al op zo’n 1800 seizoenkaarten.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7451 stemmen