Fietssimulator NHTV Breda
finalist World Smart City Awards

BREDA - Hoe onderzoek je de fietsbeleving? De Cyclespex, ontwikkeld door NHTV Breda, is een virtual reality fietssimulator die gebruikt wordt om 'snelfietsroutes' en 'fietsstraten' mee in te richten, zoals onlangs de Boschstraat in Breda. De simulator is uitgeroepen tot finalist bij de World Smart City Awards 2017 in Barcelona.

Eerder won de simulator al de European Transport Innovation Challenge 2017 in Straatsburg. De Cyclespex was 1 van de 309 inzendingen uit 58 landen voor de World Smart City Awards, waar dé duurzame innovaties op het gebied van stadsontwikkeling worden beloond. De fietssimulator van NHTV was de enige genomineerde finalist vanuit een onderwijsinstelling. ,,Erg bijzonder om mee te maken. We stonden daar op het podium tussen de projecten van miljarden euro's vanuit steden als Dubai en bedrijven als SEAT. Dan voel je je toch wel enorm trots dat we dit in zo’n korte tijd met een beperkt budget bereikt hebben'', aldus Joost de Kruijf van het Lectoraat Urban Intelligence. 

Burger

De jury prees de simulator om de innovatieve onderzoeksmethode, waarbij een koppeling wordt gemaakt met virtual reality en waarbij de burger centraal staat. Belangrijk is dat zo de beleving en de ervaring van de fietsgebruiker zelf voorop staat. Dat de fietssimulator een groot succes is, blijkt uit de nationale en internationale interesse, aldus NHTV. Zo is de fietssimulator opgenomen in het fietsmobiliteitsplan van de provincie Noord-Brabant. 

Volledig scherm
De Cyclespex, virtual reality fietssimulator van NHTV Breda. © NHTV Breda
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’
    PREMIUM
    interview

    Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’

    BREDA - Lekker op stap in Breda kun je aan het eind last krijgen van de alcoholische hongerklop. Wie sluit een stapavond nooit af met een frietje bij Clovis, een shoarmaschotel bij Willy's, een loempia aan de Prinsenkade of een lekkere vette hap bij Ozkan? Verslaggever Willem Everaert dook in de wereld van het happen na het stappen en schoof aan bij de mannen van kebabzaak Floria.

In samenwerking met indebuurt Breda