Volledig scherm
Oversteek is zichtbaar gemaakt aan de hand van dit fietssilhouet. © Gemeente Drimmelen

Fietssilhouet bij fietsoversteekplaats aan Bredaseweg Terheijden

TERHEIJDEN - De laatste tijd heeft de gemeente Drimmelen diverse acties ondernomen om de verkeersveiligheid van de fietsoversteekplaats aan de Bredaseweg in Terheijden te verbeteren. ‘Nu valt de oversteek beter op’

Na eerdere aanpassingen werd vanochtend de laatste maatregel in het kader van de verkeersveiligheid ter plaatse getroffen. Er is toen aan de zijkant van de weg ter hoogte van de oversteekplaats een fietssilhouet geplaatst.

Een fietssilhouet is een silhouet van een fietser dat bedoeld is om de oversteekplaats duidelijker te maken en aan te kondigen voor het overige verkeer. Wethouder Jan-Willem Stoop vertelt over het silhouet: 

“Met de plaatsing van een fietssilhouet verwachten we dat de oversteekplaats beter opvalt voor het overige verkeer en de voorrangssituatie verduidelijkt wordt. Samen met de gekleurde coating en de drempels hopen we dat hierdoor de automobilisten meer rekening houden met de fietsers en ze veilig laat oversteken. Het silhouet zorgt daarnaast voor een leuke kunstzinnige toevoeging aan de openbare ruimte.”

In samenwerking met indebuurt Breda