Volledig scherm
Oversteek is zichtbaar gemaakt aan de hand van dit fietssilhouet. © Gemeente Drimmelen

Fietssilhouet bij fietsoversteekplaats aan Bredaseweg Terheijden

TERHEIJDEN - De laatste tijd heeft de gemeente Drimmelen diverse acties ondernomen om de verkeersveiligheid van de fietsoversteekplaats aan de Bredaseweg in Terheijden te verbeteren. ‘Nu valt de oversteek beter op’

Na eerdere aanpassingen werd vanochtend de laatste maatregel in het kader van de verkeersveiligheid ter plaatse getroffen. Er is toen aan de zijkant van de weg ter hoogte van de oversteekplaats een fietssilhouet geplaatst.

Een fietssilhouet is een silhouet van een fietser dat bedoeld is om de oversteekplaats duidelijker te maken en aan te kondigen voor het overige verkeer. Wethouder Jan-Willem Stoop vertelt over het silhouet: 

“Met de plaatsing van een fietssilhouet verwachten we dat de oversteekplaats beter opvalt voor het overige verkeer en de voorrangssituatie verduidelijkt wordt. Samen met de gekleurde coating en de drempels hopen we dat hierdoor de automobilisten meer rekening houden met de fietsers en ze veilig laat oversteken. Het silhouet zorgt daarnaast voor een leuke kunstzinnige toevoeging aan de openbare ruimte.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda