Fietser vliegt door ruit na opzettelijke aanrijding in Breda: 'Ik zag die Audi een stoot gas geven'

Video + updateBREDA - Een man op een fiets is maandag aan het eind van de middag opzettelijk aangereden door een auto. De fietser vloog vervolgens door een groot raam van een woning in de Lindestraat. 

Zowel de fietser als de automobilist gingen er vervolgens vandoor. Niet veel later werd de fietser gevonden op de Tuinzigtlaan. Hij is gewond, maar kon zelf naar de ambulance lopen. Onder politiebegeleiding is hij naar het ziekenhuis gebracht. De politie verricht onderzoek en speurt nog naar de automobilist. 

'BAM'

Een buurtbewoner zag het allemaal gebeuren, maar blijft graag anoniem, want 'wil die lui niet aan de deur hebben'. 's Ochtends was er ook al ruzie, zo weet hij te vertellen. De politie bevestigt dat. 

De buurman zag aan het einde van de middag iemand de straat in fietsen. ,,Toen zag ik een Audi een stoot gas geven en BAM.'' De fietser belandde in het raam. Dat ligt aan diggelen. ,,Hij was flink gewond'', zegt de buurtbewoner, wijzend naar zijn zij. Kijkend naar het raam, zegt hij: ,,Het ergste is: stel daar zitten mensen, daar zitten kinderen. Stel dat daar iets mee gebeurt, en dan?''

Volledig scherm
Fietser opzettelijk aangereden in de Lindestraat in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
Hulpdiensten op de plaats waar de gewonde fietser werd gevonden. © MaRicMedia
Volledig scherm
Buren na de aanrijding aan de Lindestraat. © MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda