Volledig scherm
Ernstig ongeluk in Breda. © Tom van der Put/MaRicMedia

Fietser (81) overleden na ernstig ongeluk in Breda met motorrijder

BREDA - De fietser die afgelopen woensdag is aangereden is door een motorrijder op de Claudius Prinsenlaan in Breda en zwaargewond raakte, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Het gaat om een 81-jarige man uit Breda. 

Het ongeluk gebeurde rond 11.20 uur, vlakbij de Avans Hogeschool. Hij stak ter hoogte van de bushalte bij de Hogeschool over en werd toen aangereden door de motorrijder die vanuit het centrum kwam. Het werd al vrij snel duidelijk dat de fietser ernstig gewond was geraakt. Drie ambulances, een traumahelikopter en de brandweer werden opgeroepen. 

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar is hij de volgende nacht overleden. 

De motorrijder heeft op het bureau een verklaring afgelegd. De toedracht wordt nog onderzocht. Een automobilist heeft daarvoor dashcambeelden beschikbaar gesteld. 

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda