Fietser (28) uit Etten-Leur komt om na aanrijding met taxi in Breda, taxichauffeur weer op vrije voeten

video | updateBREDA - Op een fietsoversteekplaats aan de Westerparklaan in Breda heeft zaterdagochtend rond 03.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een taxi en een fietser. De fietser, een 28-jarige man uit Etten-Leur, is daarbij om het leven gekomen. De 21-jarige taxichauffeur is aangehouden.

De fietser fietste met drie andere fietsers over de weg. Hij fietste zo'n 50 meter achter hen. Toen de fietsers een klap hoorden, reden ze meteen terug naar het zwaargewonde slachtoffer en begonnen ze te reanimeren. De hulpdiensten namen even later de reanimatie over, maar de Etten-Leurenaar bleek te zijn overleden. 

Een echtpaar dat kort na het ongeval de fietsers passeerde, stopte ook en bood hulp aan. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. 

De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Een verkeersongevallenanalist kwam ter plaatse om een sporenonderzoek in te stellen. De taxi werd weggetakeld. De chauffeur, die alleen in de taxi zat, wordt zaterdag verhoord. 

Dat verhoor heeft reeds plaatsgevonden. Het rijbewijs en de taxipas van de chauffeur zijn niet ingenomen. ,,We wachten de uitslag van het technisch onderzoek af. Dat leggen we vervolgens naast de uitspraken van de taxichauffeur. Vervolgens zal moeten blijken bij wie de fout lag", klinkt het.

Vaker ongevallen 

Het ongeval gebeurde op het fietspad vanuit Breda naar Prinsenbeek, op de oversteekplaats bij de kruising van de Westerparklaan  met de Weerschijnvlinder en het Heilaarpark. Op die plek vonden vaker ongevallen plaats.

Volledig scherm
Westerparklaan Breda © MaRicMedia Perry Roovers
Volledig scherm
Westerparklaan Breda © MaRicMedia Perry Roovers
Volledig scherm
Westerparklaan Breda © MaRicMedia Perry Roovers
  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda