Volledig scherm
© Joyce van Belkom

'Fietsen in binnenstad Breda tijdens winkeluren? Slecht idee'

BREDA - Gemeente Breda gaat fietsers in een belangrijk deel van het voetgangersgebied in de binnenstad toestaan, tijdens de winkeluren. De wijkraad vindt dat geen goed plan: "Fietsen in het voetgangersgebied tijdens de winkelopening, daar zijn we niet gelukkig mee."

Voorzitter Piet Maanders: "Het voetgangersdomein is bij uitstek een plek waar je rustig kunt wandelen en winkelen. Een rustpunt in de stad. Kinderen vliegen er van links naar rechts, er wandelen ouderen die slecht ter been zijn. Met fietsers tussendoor kan dat gevaar opleveren. Er zijn het afgelopen jaar al een paar meldingen geweest van botsingen."

De binnenstadbewoner vervolgt: "De Bredase binnenstad kenmerkt zich juist door de smalle straten. Je moet in de binnenstad veilig kunnen verblijven. En niet voor aanstormende fietsers moeten wegduiken. We gaan het overleg nog in, ook met het Ondernemersfonds. We zullen ons standpunt kenbaar maken."

In de Visie Binnenstad (2013) was het permanent toestaan van fietsers in het voetgangersgebied al opgenomen. De visie: "Door deze maatregel kunnen de fietsenstallingen in en rond het voetgangersgebied beter worden benut."

In samenwerking met indebuurt Breda