Volledig scherm
Oud-bisschop Huub Ernst viert zijn honderdste verjaardag in besloten kring. De foto is vorig jaar gemaakt tijdens zijn 75-jarig priesterjubileum. ,,Oud worden is geen ambitie op zich", zei hij toen. ,,We zien wel." © Foto: Ramon Mangold

Felicitaties voor bijna 100-jarige bisschop Ernst

BREDA - Monseigneur Huub Ernst hoopt zaterdag 8 april honderd jaar te worden.  Via de website van het bisdom Breda kan iedereen hem alvast feliciteren. Vanwege de broze gezondheid van de oud-bisschop zijn er geen festiviteiten of kerkvieringen waarbij hij aanwezig zou kunnen zijn. 

Ernst wil dat in alle rust en beslotenheid doen in het Alles voor Allen-klooster van de zusters franciscanessen in Breda. Daar woont hij sinds hij op 75-jarige leeftijd zijn ontslag aanbood bij paus Johannes Paulus II. Mgr. Huub Ernst was bisschop van Breda van 1967 tot 1992. Hij is op dit moment de vijfde oudste bisschop ter wereld.

De website bisdomvanbreda.nl besteedt aandacht aan zijn honderdste verjaardag. Mensen kunnen daar hun felicitaties achterlaten én ze kunnen een financiële bijdrage doen aan zijn cadeau. Ernst heeft zelf bedacht dat het geld wordt besteed aan het hulpproject Caritas Catolica Oradea. In dit bisdom in Noordwest Roemenië kunnen armen van alle gezindten in een kliniek gratis terecht voor gezondheidszorg en hulpgoederen. Het bisdom Breda steunt dit project al jaren.

In samenwerking met indebuurt Breda