Volledig scherm
PREMIUM
De zuidelijke rondweg in Breda. © Palko Peeters

Fel debat over zuidelijke rondweg in Breda: voorzitter moet ingrijpen

BREDA - Het komt niet vaak voor dat in een politiek debat op het Bredase stadhuis het publiek tot stilte moet worden gemaand. CDA-voorzitter Christine de Moor moest donderdagavond ingrijpen na langdurig applaus van pakweg vijftig tot honderd mensen die waren afgekomen op een burgersessie over de zuidelijke rondweg.

,,Als u blijft klappen kunnen we niet verder”, waarschuwde De Moor de bewoners op de te kleine publieke tribune die massaal de vergadering bijwoonden. Het was de tweede burgerinspraak over de rondweg in anderhalf jaar tijd. Lawrence van Woensel en Michiel Nolte, woordvoerders van de belangengroepen die strijden voor meer leefbaarheid aan de route, trokken fel van leer. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda