Volledig scherm
© RONALD HISSINK

Extra geld voor licht in brandgangen Breda

BREDA - De gemeente Breda trekt 10.000 euro uit om de veiligheid in brandgangen en andere uit het zicht liggende paadjes te verbeteren. Dat schrijft wethouder Greetje Bos (Leefbaarheid en Wijkveiligheid, VVD) aan de gemeenteraad.

In principe vindt Bos dat de verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid en de aanleg van verlichting bij burgers zelf ligt. ,,Bewoners kunnen zelf het initiatief oppakken om samen met hun wijk of buurt verlichting aan te schaffen. Maar in kwetsbare wijken kan dit een probleem zijn’’, aldus de wethouder.

Kwetsbare wijken

Zonder uit te weiden over de vraag welke Bredase wijken als kwetsbaar te boek staan, laat Bos weten dat ze 10.000 euro uittrekt voor de verlichting van duistere achterpaden.

Het project is overigens het gevolg van een motie die eerder dit voorjaar door de raad is aangenomen. Het voorstel komt van de fracties van VVD en D66. Die hadden ontdekt dat er veel vraag is naar verlichting in de openbare ruimte, maar dat die om financiële redenen niet kan worden geleverd. Het geld om daar iets aan te doen moest Bos maar uit het budget voor wijkveiligheid halen. Dat heeft ze dan ook gedaan.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8520 stemmen