Volledig scherm
© RONALD HISSINK

Extra geld voor licht in brandgangen Breda

BREDA - De gemeente Breda trekt 10.000 euro uit om de veiligheid in brandgangen en andere uit het zicht liggende paadjes te verbeteren. Dat schrijft wethouder Greetje Bos (Leefbaarheid en Wijkveiligheid, VVD) aan de gemeenteraad.

In principe vindt Bos dat de verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid en de aanleg van verlichting bij burgers zelf ligt. ,,Bewoners kunnen zelf het initiatief oppakken om samen met hun wijk of buurt verlichting aan te schaffen. Maar in kwetsbare wijken kan dit een probleem zijn’’, aldus de wethouder.

Kwetsbare wijken

Zonder uit te weiden over de vraag welke Bredase wijken als kwetsbaar te boek staan, laat Bos weten dat ze 10.000 euro uittrekt voor de verlichting van duistere achterpaden.

Het project is overigens het gevolg van een motie die eerder dit voorjaar door de raad is aangenomen. Het voorstel komt van de fracties van VVD en D66. Die hadden ontdekt dat er veel vraag is naar verlichting in de openbare ruimte, maar dat die om financiële redenen niet kan worden geleverd. Het geld om daar iets aan te doen moest Bos maar uit het budget voor wijkveiligheid halen. Dat heeft ze dan ook gedaan.

In samenwerking met indebuurt Breda