Amphia Ziekenhuis
Volledig scherm
Amphia Ziekenhuis © Gerlach Hochstenbach

Extra ambulances ingezet om storing bij Amphia

BREDA - De spoedeisende hulp van het Amphia Ziekenhuis aan de Bredase Molengracht maakt vrijdagmiddag een verlaten indruk. Een volkomen lege wachtruimte, slechts enkele verpleegkundigen zijn nog aan het werk. Patiënten voor de spoedeisende hulp worden doorgeleid naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg of naar het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom, zo is eerder op de dag afgesproken.

Ambulancedienst RAV Brabant Midden-West-Noord heeft vrijdag als gevolg van de storing bij het Amphia Ziekenhuis extra ziekenauto’s ingezet. “Bij dit soort calamiteiten overleggen wij met het GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie, red.). Besloten is om om een aantal ambulances extra in te zetten, om mensen vanuit Breda naar andere ziekenhuizen te vervoeren. Ook is er extra personeel opgetrommeld. We hebben voldoende potentieel om dit soort problemen op te lossen.”

De storing heeft ook gevolgen gehad voor de Bredase huisartsen. “Erg vervelend allemaal”, aldus huisarts Rien Frankenhuis. “Temeer omdat we een 06-nummer hebben gekregen dat we in uiterste nood zouden kunnen bereiken. Maar dat werkte niet. Ik heb vrijdagmiddag ook geprobeerd de spoedpoli van de afdeling oogheelkunde te bellen. Dat lukte niet.” 

Frankenhuis weet van een collega van hem dat hij een spoedgeval had. “Hij heeft de ambulance moeten laten komen omdat het anders wel heel erg ingewikkeld werd. Die patiënt is naar het Bravis Ziekenhuis vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Breda