John Vester, secretaris van Stichting Ulvenhouts Carnaval, hangt de prinsencape nog even recht in de expositieruimte van heemkundemuseum Paulus van Daesdonck. Zondag 6 december opent de tentoonstelling 'Vijf maol elluf, ut ging vanzelluf'.
Volledig scherm
John Vester, secretaris van Stichting Ulvenhouts Carnaval, hangt de prinsencape nog even recht in de expositieruimte van heemkundemuseum Paulus van Daesdonck. Zondag 6 december opent de tentoonstelling 'Vijf maol elluf, ut ging vanzelluf'. © Pix4Profs/René Schotanus

Expositie 55 jaar Bosuilendorp toont oude glorie en nieuwe tradities

ULVENHOUT - De prinsencapes hangen keurig om de schouders van de paspoppen. De vitrines zijn gevuld met kleurrijke herinneringen aan 55 jaar carnaval in Bosuilendorp. En natuurlijk hangt de galerij der prinsen er, compleet tot en met 2020. De expositie Vijf maol elluf, ut ging vanzelluf is klaar voor de opening zondag.

 1. Multimediale spion, geloofsverzaker en topgeleerde: het bijzondere leven van Christiaan Snouck Hurgronje
  PREMIUM
  Biografie

  Multimedia­le spion, geloofsver­za­ker en topgeleer­de: het bijzondere leven van Christiaan Snouck Hurgronje

  Christiaan Snouck Hurgronje was een topgeleerde, een multimediale spion en een pragmatische geloofsverzaker. Deze week verscheen van de hand van Wim van den Doel eindelijk een volwaardige biografie over de kleurrijke en controversiële Oosterhoutse islamkenner (1857-1936) die als eerste westerling in Mekka fotografeerde en een belangrijke rol speelde in de onderwerping van Atjeh.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Bosschenaren beginnen gelijk met opruimen puin
  Play

  Bosschena­ren beginnen gelijk met opruimen puin

 2. Internet lacht om 'tuig' in centrum Den Bosch
  Play

  Internet lacht om 'tuig' in centrum Den Bosch