De nieuwe expo ruimte op station Breda
Volledig scherm
De nieuwe expo ruimte op station Breda

Exporuimte in station Breda geopend: 'Als het regent, regent het in de tekening ook' (video)

BredaBREDA - De expositieruimtes krijgen een wisselende invulling. De eerste was doordrenkt van technisch vernuft. Een dynamisch stadsbeeld, waarin een tekening van Breda voorbij komt: de installatie toont hoe Van Gogh naar de stad zou hebben gekeken als hij in deze tijd zou hebben geleefd.

Het bijzondere: de tekening verandert: als het regent in Breda zijn er ook druppels op de tekening te zien en de windkracht van de dag bepaalt hoe hard de wieken van de molens draaien. En ook de stadsagenda staat geprogrammeerd: zelfs op die dagen past de tekening zich aan.

,,Tijdens carnaval komt er een optocht langs", vertelt Jos Wabeke van het Bredase bedrijf Brandspanking, dat de animatie maakte. ,,Zo wordt het nooit saai. We willen de reiziger graag blijven verrassen."

Ook de architect van het NS-station, Koen van Velsen, was enthousiast: ,,Echt heel mooi. Al zou het wel beter zijn als mensen hier attent op worden gemaakt aan die kant van het station."

Waarschijnlijk staat de installatie er voor vier maanden: ,,Maar langer kan”, aldus tekenaar Arjan Elenbaas, die het 'een eer' vindt dat zijn tekening in het station vertoond wordt. ,, Als je lang genoeg wacht, zie je vanzelf Sinterklaas langs galopperen.”

BREDA - De expositieruimtes krijgen een wisselende invulling. De eerste was doordrenkt van technisch vernuft. Een dynamisch stadsbeeld, waarin een tekening van Breda voorbij komt: de installatie toont hoe Van Gogh naar de stad zou hebben gekeken als hij in deze tijd zou hebben geleefd.

In samenwerking met indebuurt Breda