Explosief uit geldautomaat Zundert gehaald, straat is weer vrij

Video + UpdateZUNDERT - In de buurt van de ABN AMRO aan de Molenstraat in Zundert is donderdagochtend een explosief gevonden, dat is achtergebleven na een mislukte plofkraak woensdagnacht. Het explosief is uit de geldautomaat gehaald en op een andere locatie door Explosieven Opruimingsdienst tot ontploffen gebracht. De winkelstraat is weer vrij. 

Tijdens de plofkraak hebben de daders geprobeerd het explosief in het apparaat te wrikken. Dat zorgde ervoor dat het alarm afging, waarna de dieven zich uit de voeten maakten en hun materiaal achterlieten. Volgens de politiewoordvoerder is het ‘een flinke bom’, die als hij was afgegaan de omliggende gevels ernstig had beschadigd. De EOD heeft het explosief uit de geldautomaat gekregen en het elders tot ontploffing gebracht. 

Winkelstraat weer open

De straat was volledig afgezet en uit voorzorg werden enkele woningen ontruimd. Zes omwonenden werden opgevangen in een nabijgelegen horecagelegenheid. De weg is inmiddels weer vrij en de winkels kunnen alsnog open. Het pinautomaat is voorlopig buiten gebruik. 

Twee mannen op bromfiets

Er wordt gezocht naar de daders. Het zou gaan om twee mannen die op een bromfiets zijn weggevlucht. De politiewoordvoerder vermoedt dat de mannen de bromfiets later gedumpt hebben. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. 

Volledig scherm
Explosief gevonden na mislukte plofkraak in Zundert © MaRicMedia/ Perry Roovers
Volledig scherm
Explosief gevonden na mislukte plofkraak in Zundert © MaRicMedia / Perry Roovers

In samenwerking met indebuurt Breda