Het Annafrij Huis in de Haagse Beemden in Breda tijdens de coronacrisis. Beroepsmuzikant Wim Dictus zingt op het terras van bekende liedjes van vroeger voor de demente mensen die er tijdelijk onderdak vinden.
Volledig scherm
Het Annafrij Huis in de Haagse Beemden in Breda tijdens de coronacrisis. Beroepsmuzikant Wim Dictus zingt op het terras van bekende liedjes van vroeger voor de demente mensen die er tijdelijk onderdak vinden. © Pix4Profs / Johan Wouters

Even geen zorgen over de mantelzorg: tweede Annafrij Huis voor Breda komt er aan

BREDA - ,,Als we vandaag open zouden gaan, dan zouden we meteen vol zitten.’’ Het is dan ook hoog tijd dat er een tweede vestiging komt voor het Annafrij Huis, de opvang voor mensen met dementie in Breda. Ook burgemeester en wethouders denken er zo over. Ze staan dan ook achter het plan om aan de Wouwerbeekseweg in Bavel een zogeheten ‘respijthuis’ te vestigen.

  1. Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizenden volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’
    PREMIUM

    Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizen­den volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’

    De grootste supporter van het nationale elftal van San Marino? Die woont in Breda en is RKC-fan. Martijn Bastianen (26) beheert een fanaccount dat bijna net zo groot is als het inwoneraantal van de dwergstaat. Een gesprek over ‘pure paniek’ om VPN-verbindingen, de San Marinese Jhonny van Beukering en geblokkeerd worden op Twitter: ,,Het volgen van San Marino is hoe je het leven moet leiden.”

In samenwerking met indebuurt Breda