Escaperoute De Koepel: Word jij de nieuwe Tottie Kiel?

BREDA - Ontsnappen uit De Koepel? Het lijkt een onmogelijke zaak. De laatste die erin slaagde was Hulda ‘Tottie’ Kiel uit Boxtel. Vanuit de vrouwengevangenis op het complex wist zij zich met een lepel en een verfkrabber een weg naar haar vrijheid te graven.

In de periode dat het Glazen Huis in Breda staat opgesteld - 18 tot en met 24 december - is het mogelijk om in de Koepelgevangenis een speciale Escaperoute te spelen.

Teams van maximaal 25 personen moeten in 26 cellen feiten en cijfers verzamelen over gevangenen die in de Koepel hebben vastgezeten. Om te ‘ontsnappen’ moeten de deelnemers een code kraken.

Een kaartje voor de Escaperoute kost 20 euro. De opbrengst is bestemd voor de actie Serious Request. De Escaperoute is samengesteld door studenten van De Rooi Pannen Toerisme & Recreatie in Breda.

Daarnaast verzorgen oud-medewerkers van De Koepel rondleidingen door de gevangenis, inclusief de isoleercellen. Ook de opbrengst van deze rondleidingen (10 euro per persoon) gaat naar Serious Request. 

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda