Volledig scherm
Corry Janssen-Janssen. © Gemeente Alphen-Chaam

Ereteken Alphen-Chaam voor aftredende wethouder Corry Janssen

ALPHEN – CHAAM - Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Alphen-Chaam heeft wethouder Corry Janssen-Janssen donderdagavond bij haar afscheid het gemeentelijke ereteken ontvangen uit handen van burgemeester Joerie Minses.

Janssen meldde enkele weken geleden dat ze om gezondheidsredenen had moeten besluiten om te stoppen. Ze was raadslid voor het CDA van 2002 tot 2014 en van mei 2014 tot heden wethouder met in haar portefeuille Onderwijs, Welzijn en Zorg. In die laatste periode was ze tevens locoburgemeester.

Strijbeek

Ton Braspenning uit Strijbeek is tijdens dezelfde raadsvergadering beëdigd als haar opvolger. Braspenning was al eerder wethouder in de gemeente Alphen-Chaam in de periode 2006-2014.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda