Volledig scherm
De fietsenstalling aan de centrumkant van het station in Breda. Foto Joost Klaverdijk

Entree fietsenstalling station Breda aangepast

BREDA - De entree van de fietsenstalling aan de Belcrumzijde van het station in Breda wordt aangepast. Dat heeft het bedrijf NS Stations laten weten. Na de verandering moet het in- en uitchecken van fietsen soepeler verlopen. Nu zijn er veel opstoppingen.

Het was Breda'97 die zich rond de opening van het station nogal druk maakte over de fietsenstallingen. Met name het verschil tussen die aan de kant van de Belcrum en de nieuwe stalling aan de centrumzijde, deed de wenkbrauwen van de Breda'97-politici fronsen.

Er blijken nogal wat verschillen tussen de twee stallingen. Meest opvallend zijn de openingstijden. De fietsenstalling aan de Belcrumzijde is elke dag tot diep in de nacht geopend, die aan de centrumzijde sluit op werkdagen echter om 21.00 uur en in het weekend zelfs al om 20.00 uur.

Klopt, beamen burgemeester en wethouders van Breda. Er zit een verschil in de openingstijden. En ja: dat kan niet anders. Er is simpelweg door de gemeenteraad niet genoeg geld beschikbaar gesteld voor ruime openingstijden in allebei de stallingen. Dat is te duur. En wie vertraging heeft? Tja, die kan na 21.00 uur zijn fiets niet meer uit de stalling van het centrum halen. Wel een dag later. Gratis. Want stallen is in Breda 24 uur gratis.

In samenwerking met indebuurt Breda