BREDA
Nog maar drie maanden geleden was het alle hens aan dek in de ziekenhuizen zoals het Amphia in Breda. Veel verpleegkundigen die toen overuren draaiden vanwege de vele corona-opnames zeggen nu niet klaar te zijn voor een tweede golf.
Sfeerbeelden van de bijzondere situaties in het Amphia tijdens de Corona crisis. 
Avonddienst op de IC
Volledig scherm
PREMIUM
BREDA Nog maar drie maanden geleden was het alle hens aan dek in de ziekenhuizen zoals het Amphia in Breda. Veel verpleegkundigen die toen overuren draaiden vanwege de vele corona-opnames zeggen nu niet klaar te zijn voor een tweede golf. Sfeerbeelden van de bijzondere situaties in het Amphia tijdens de Corona crisis. Avonddienst op de IC © Beeld Werkt

Enquête onder verpleegkundigen: 8 op de 10 vreest tweede piek

Volgens het Amphia en Bravis ziekenhuis is hun verpleegkundig personeel klaar voor een tweede coronagolf. Maar uit een landelijke enquête blijkt heel wat anders. Veel verpleegkundigen zeggen moe, prikkelbaar en gespannen te zijn na de eerste coronapiek, acht op de tien vreest een tweede piek.

  1. Binnensteden keihard getroffen door corona. Doet Breda het beter dan de rest?
    PREMIUM

    Binnenste­den keihard getroffen door corona. Doet Breda het beter dan de rest?

    BREDA - Het ging net iets minder slecht in Breda. Tilburg, Den Bosch, Maastricht. Dat zijn de winkelsteden die keihard door corona zijn getroffen. Onderzoeksbureau Locatus constateert dat ondernemers juist daar hun omzet enorm zien dalen of zelfs tot stilstand zien komen. Maar waar Breda meestal opduikt in de top tien van landelijke winkellijstjes, wordt de stad nu niet genoemd. Doet Breda het beter dan de rest, ook nu het kabinet de regels weer heeft aangescherpt?

In samenwerking met indebuurt Breda