Volledig scherm
© Thinkstock

Enorme groei voor Nutsbasisschool in Teteringen

TETERINGEN - Precies 19 leerlingen telde de school in 2010. Kort daarna was oordeel van de onderwijsinspectie kritisch: de school werd als 'zwak' beoordeeld. Zes jaar later is alles anders: de Nutsbasisschool in Teteringen floreert.

,,We groeien sneller dan de architect kan tekenen’’, jubelt directeur Tom Pellis van de basisschool aan de Breeschot in Teteringen. Opmerkelijk: in zes jaar tijd groeide de school van 19 naar 142 basisscholieren. En het eind van de groei is nog niet in zicht.

Er liggen alweer plannen voor uitbreiding van het schoolgebouw, voor maximaal 225 leerlingen want 'we moeten elkaar immers blijven kennen'. De groei ging niet zonder slag of stoot ging. Pellis: ,,Het was een lastig begin. We begonnen met twee nul achter. We begonnen als kleine speler tussen drie gevestigde scholen."

Pellis werd in 2012 directeur, toen de onderwijsinspectie op de stoep stond. De school werd als 'zwak' beoordeeld. ,,Het jaar erna werd het oordeel teruggetrokken'', vertelt Pellis. Toen ging het hard. In mei dit jaar moesten er noodlokalen op het schoolplein worden gezet om plek te bieden voor de leerlingen, ook wel het 'latjesgebouw' genoemd, vanwege de houten latten die op de zijkant gespijkerd zijn.

,,Als het zo doorgaat komt er een wachtlijst. We zitten al aan de tekentafel: in 2019 hopen we een verdere uitbreiding rond te hebben", stelt de directeur. Dat kan nog een uitdaging worden, want: ,,We zijn natuurlijk locatie gebonden en we worden omringd door andere gebouwen."

In samenwerking met indebuurt Breda