‘I want to be a part of it. Breda, Breda’

Het begon allemaal als een geintje. In de vroege ochtend ging Bredanaar Ward van Zanten (22) naar het Glazen Huis om een liedje te zingen. Het nummer New York, New York van Frank Sinatra. Hij veranderde alleen de tekst New York in Breda. Gevolg: Facebookhit en herkenning op straat. Vanaf het BN DeStem balkon boven het Glazen Huis vertelt hij zijn verhaal.

,,Mijn dienst in café Bruxelles in Breda was net afgelopen. We besloten nog even naar de Grote Markt te gaan met een groepje. Ik had al het briljante idee in mijn hoofd dat ik dit nummer wilde aanvragen. Hier kennen mensen in Breda mij van. Als ik op stap ga zing ik dit nummer overal mee. En in de karaokebar vraag ik deze song standaard aan.”

Dj Domien Verschuuren en slaapgast Dionne Stax konden hun lach niet inhouden toen Van Zanten de tekst veranderde in: I want to be a part of it. Breda, Breda. Toch zijn ze onder de indruk van zijn kunsten. Verschuuren op de radio: ,,netjes gedaan dit. Je moeder zal trots op je zijn.”

Ik ben geen echte zanger, maar kan wel toon houden. Het was dus gewoon een grappig momentje. Maarja. Een paar uur later ging mijn telefoon. Of ik een interview wilde geven. Dit werden er steeds meer en nu word ik zelfs al herkend op straat.”

Naast zijn werk als barman volgt Van Zanten de studie vrijetijdsmanagement op het NHTV in Breda. ,,Het is geweldig om zo’n evenement in de stad te hebben. Die echte Brabantse gezelligheid past goed bij Serious Request. Als je hier naar kijkt dan zie je wat ik bedoel als ik zing: I want to be a part of it.”

De vrolijke Van Zanten is niet te porren voor een herhaling. ,,Daar moet eerst iets tegenover staan. Dat geld gaat dan naar het Glazen Huis.” Op zijn Facebook staat dat hij is benaderd door DJ Hardwell. ,,Nee dat is een geintje. Was het maar zo, dan maken we een Bredase hit.”

In samenwerking met indebuurt Breda