Volledig scherm
PREMIUM
Het pannaveldje aan de Leistraat, sinds vrijdag zonder omheining. © Gerlach Hochstenbach

Enkele omwonenden klagen, Bredaas pannaveldje voortaan zonder hekken

BREDA - Slechts een paar maanden na de opening van het pannaveldje in de Bredase Leistraat  heeft de gemeente vrijdag de hekken eromheen laten weghalen. Reden: sommige buurtbewoners waren het zat dat 's avonds laat de ballen nog keihard tegen de hekken werden getrapt. 

Buurtkinderen zijn verdrietig en boos. Wat is een pannaveldje nu zonder omheining? En ook de hoge ijzeren ballenvangers achter de beide doelen zijn verdwenen. “De hekken gebruikten we bij het voetbal. En nu moeten we ook steeds de ballen halen die uit het veldje worden getrapt", zegt de 13-jarige Hugo. “We zijn hier bijna elke dag, maar zo is echt niet leuk meer.”

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda