Volledig scherm
Donita. © Ron Machielse/Pix4profs

Emotionele oproep Bredase Donita (9) leidt tot 17 nierdonoren

BREDA - Zeventien mensen willen hun nier doneren aan Cindy Schaerlackens (41) uit Breda, de moeder van de 9-jarige Donita Vissers die op Facebook de oproep deed 'Ik zoek een nier voor mijn mama'.

Het 9-jarige meisje plaatste gisteren een noodkreet op Facebook, maar dat had nog niet tot reacties geleid. Door het artikel in de krant van vandaag, hebben zeventien mensen contact opgenomen met Schaerlackens. "Ze hebben allemaal de juiste bloedgroep, 0 positief, en willen zich laten testen. Dat moet wel in Leiden, want daar word ik gecontroleerd voor transplantaties", vertelt de Bredase.

Samen met haar schoonzus neemt Schaerlackens contact op met de donoren. "We willen eerst goed uitleggen wat het precies inhoudt. Twee mensen wilden hun telefoonnummer niet geven, maar de rest wel. Het gaat ongelooflijk hard, het is onbegrijpelijk", vertelt de overrompelde Schaerlackens.

Volledig scherm
breda-foto : ron magielse donita vissers ( 9 ) heeft oproep op facebook geplaatst om een nieuwe nier voor haar moeder cindy schaerlackens © ron magielse / pix4profs

In samenwerking met indebuurt Breda