Volledig scherm
Vechtpartij Breda © Screenshot video

Elf jongens van bed gelicht voor massale vechtpartij in Breda

BREDA - Elf jongens zijn dinsdagochtend van hun bed gelicht omdat zij betrokken zouden zijn bij de grote vechtpartij op 7 september in de Namenstraat in Breda

Een groep jongens schopte en sloeg daarbij een jongen in elkaar. Van de vechtpartij verscheen een filmpje op internet. Het gaat om jongens tussen de 13 en 16 jaar. 

Volgens politiewoordvoerder Eric Passchier zitten onder de verdachten ook de jongens die zich al eerder bij de politie hadden gemeld. "Dit is het strafrechtelijke traject. Alle verdachten mogen maximaal zes uur vastzitten. In die periode worden ze verhoord. Vermoedelijk komen ze daarna op vrije voeten. Daarna is het aan justitie om te beslissen of er nog jongeren vervolgd gaan worden", legt Passchier de actie van dinsdagochtend uit. 

Volgens de woordvoerder zitten de jongeren die al van school zijn gestuurd onder de aangehouden verdachten. "Precies hebben we dat niet in beeld. Dat is een zaak van de scholen."

Vechtafspraak
Een ‘vechtafspraak’ tussen twee jongens draaide op 7 september uit op een massale vechtpartij. Volgens de politie werd de afspraak verkeerd begrepen en vooraf via sociale media enorm opgeklopt. Bij de vechtpartij moest één jongen het daardoor opnemen tegen een groep jongeren. De jongen werd door de anderen geschopt en geslagen. Achteraf bleken zijn verwondingen mee te vallen.

Van de vechtpartij verscheen een filmpje op internet. Het filmpje werd massaal gedeeld en leidde tot veel reacties. De politie begon naar aanleiding van het filmpje een onderzoek. Enkele ouders van jongens die bij de vechtpartij waren betrokken, gaven kort na het incident hun kind zelf aan bij de politie.

Gedurende het onderzoek werd duidelijk wie de andere deelnemers aan de vechtpartij waren. Na overleg met de officier van justitie is besloten om de jongens op het zelfde moment aan te houden. 

Volledig scherm
© Politie
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'De selectie van NAC is goed genoeg om zich probleemloos te handhaven in de eredivisie'

  • Ja (33%)
  • Nee (67%)
4415 stemmen