Elektrische BMW moet door brand gedompeld worden in bak water

Video + UpdateBREDA - Een elektrische BMW i8 is maandag in brand gevlogen in een showroom aan de Huifakkerstraat in Breda. Doordat de wagen elektrisch is, kon hij niet op de normale manier worden geblust. De auto moest daarom gedompeld worden in een grote container met water. De auto blijft de komende 24 uur nog in de watertank zitten. 

De auto, met een waarde van 160.000 euro, was nog gloednieuw en waarschijnlijk door een technisch mankement in brand gevlogen. De brandweer heeft de auto zo snel mogelijk naar buiten geloodst en daar het ergste geblust. Maar door de vele elektronica in de wagen, is de brand moeilijk volledig te doven. 

Daarom heeft de brandweer een grote container met water laten komen zodat de auto volledig ondergedompeld kon worden. Dat is de enige manier om een elektrische auto te kunnen blussen. De auto blijft zeker nog een dag in het water staan, om er voor te zorgen dat hij volledig is afgekoeld. Daarna worden de auto en het bluswater geborgen en afgevoerd. 

Bluswater

Het water waarin de auto staat kan daarna niet zomaar weggegooid worden. Daarin zitten nu allerlei zuren en giftige stoffen opgelost die uit de accu's komen. Het bluswater moet dus apart worden geloosd. 

Volledig scherm
De auto wordt gedompeld. © MaricMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Auto in brand gevlogen op Huifakker in Breda. © MaricMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Elektrische BMW moet worden ondergedompeld in water om brand te blussen. © MaRic Media / Perry Roovers

In samenwerking met indebuurt Breda