Elektrische BMW moet door brand gedompeld worden in bak water

Video + UpdateBREDA - Een elektrische BMW i8 is maandag in brand gevlogen in een showroom aan de Huifakkerstraat in Breda. Doordat de wagen elektrisch is, kon hij niet op de normale manier worden geblust. De auto moest daarom gedompeld worden in een grote container met water. De auto blijft de komende 24 uur nog in de watertank zitten. 

De auto, met een waarde van 160.000 euro, was nog gloednieuw en waarschijnlijk door een technisch mankement in brand gevlogen. De brandweer heeft de auto zo snel mogelijk naar buiten geloodst en daar het ergste geblust. Maar door de vele elektronica in de wagen, is de brand moeilijk volledig te doven. 

Daarom heeft de brandweer een grote container met water laten komen zodat de auto volledig ondergedompeld kon worden. Dat is de enige manier om een elektrische auto te kunnen blussen. De auto blijft zeker nog een dag in het water staan, om er voor te zorgen dat hij volledig is afgekoeld. Daarna worden de auto en het bluswater geborgen en afgevoerd. 

Bluswater

Het water waarin de auto staat kan daarna niet zomaar weggegooid worden. Daarin zitten nu allerlei zuren en giftige stoffen opgelost die uit de accu's komen. Het bluswater moet dus apart worden geloosd. 

Volledig scherm
De auto wordt gedompeld. © MaricMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Auto in brand gevlogen op Huifakker in Breda. © MaricMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Elektrische BMW moet worden ondergedompeld in water om brand te blussen. © MaRic Media / Perry Roovers
 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda