Volledig scherm
© Thinkstock

Eis: Twee jaar cel voor tot poging verkrachting van eigen dochter (3)

BREDA - De 37-jarige Bredanaar M. den H. pleegde in mei en juni vorig jaar ontucht met zijn driejarige dochter. Hij probeerde haar daarbij te verkrachten, aldus justitie. Bovendien had hij kinderporno op zijn computer. Dat zou hem twee jaar cel moeten kosten, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

De man schaamt zich diep en heeft veel spijt, zo werd vrijdag duidelijk bij de rechtbank in Breda. Wat zich nu precies afspeelde in de woning van de Bredanaar werd echter niet duidelijk. Het bespreken daarvan gebeurde achter gesloten deuren. Een uitzonderlijke beslissing. 

De man had, uit schaamte, nooit durven vertellen wat er nu precies was gebeurd. Hij wilde dat bij de rechters wel doen, maar was bang dat het niet zou lukken als er andere mensen in de rechtszaal zouden zitten. De rechters besloten daarom de deur te sluiten.

Quote

Niemand schiet iets op met die paar maanden die verdachte extra moet vastzitten. Er is genoeg vergelding geweest

Advocaat

Advocaat Justin Kötter van de verdachte vroeg uiteindelijk aan de rechtbank om zijn cliënt vrij te laten. De man heeft nu acht maanden in voorarrest gezeten. De verdachte wil vooral terug naar zijn gezin, naar zijn vrouw die hem nog steeds steunt. En naar zijn dochter, voor wie hij alsnog wil proberen een goede vader te zijn. ,,Niemand schiet iets op met die paar maanden die verdachte extra moet vastzitten. Er is genoeg vergelding geweest'', stelde de raadsman

De man is door een persoonlijkheidsstoornis verminderd toerekeningsvatbaar. Een pedofiele stoornis kon worden uitgesloten noch bevestigd. Wel vond officier van justitie Janne Kerkhofs het van belang dat de man wordt behandeld. Daarom vroeg ze een extra lange proeftijd van drie jaar, waarin de man zich bij een kliniek kan laten behandelen voor zijn persoonlijkheidsproblemen.

Uitspraak

De rechtbank doet 13 april uitspraak.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda