Volledig scherm
Ongeluk met doorrijder in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia

Eis 9 maanden cel tegen doorrijder die met rollator lopende vrouw overreed in Breda: ‘Dacht dat ik dier raakte’

BREDA - In de rechtbank in Breda is dinsdagochtend tegen de 28-jarige O.Z. een celstraf geëist van 9 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk, en een rijverbod van 2 jaar wegens het doorrijden na een ongeval. Eind april reed hij aan de Hamdijk in de wijk Hoge Vucht een 79-jarige vrouw aan die daar met haar rollator de straat overstak.

In plaats van zich om haar te bekommeren reed hij door en meldde zich pas tien dagen later. De officier kan poging tot doodslag niet bewijzen. Wel schuld aan ongeval met zwaar lichamelijk letsel en het verlaten van de plaats van het ongeval. ‘Verdachte reed aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend'. 

De vrouw raakte ernstig gewond en werd door de bestuurder aan haar lot overgelaten. In de zoektocht naar de dader verspreidde de politie camerabeelden van het heftige ongeval. Daarop meldde de toen 27-jarige man zich.

Het Openbaar Ministerie legt de man poging tot doodslag ten laste. Het slachtoffer werd met onder meer verbrijzelde heupen en een gebroken oogkas opgenomen in een gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam.

Volg de inhoudelijke behandeling van deze zaak via de tweets van onze rechtbankverslaggever.

In samenwerking met indebuurt Breda