Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

Eis 9 maanden cel tegen ‘beroepsovervaller' van 17 jaar voor woningoverval in Breda

Tegen een jongen van 17 uit Oosterhout is gisteren in de rechtbank in Breda opnieuw straf geëist omdat hij weer een overval zou hebben gepleegd.

De officier van justitie wil dat Osama el B. nu negen maanden cel krijgt, waarvan drie voorwaardelijk. Hij pleegde volgens de aanklager een woningoverval op de Spank in Breda.

Drie mannen sloten op 11 december 2016 een vrouw op in een kamer in haar eigen huis. De daders namen een portemonnee en een autosleutel mee. Tegen een andere verdachte, ook 19 jaar oud, werd zes maanden jeugddetentie geëist, waarvan twee voorwaardelijk.

El B. is begin vorig jaar veroordeeld voor twee andere overvallen. In februari 2016 overviel hij een bejaarde vrouw aan de Maalsteen in Oosterhout. Ze werd over de grond gesleurd en in haar gezicht gesneden. Op 2 maart dat jaar pleegde hij een woningoverval aan de Slotlaan in Oosterhout. Daar kwam hij met een bivakmuts en een nepwapen het huis binnenvallen en eiste hij geld en de pincode van de bankpas. Voor die twee overvallen kreeg hij tien maanden jeugddetentie

Neef Hamza el B. is voor alle drie de overvallen veroordeeld. Hij kreeg de hoogst mogelijke straf voor een minderjarige: twee jaar jeugddetentie. 

De uitspraak in de zaak tegen Osama el B. is op 13 november.

In samenwerking met indebuurt Breda