Volledig scherm
© ANP XTRA

Eis 18 maanden cel voor Bredanaar voor pond cocaïne in schoudertas

BREDA - Het kon de politie haast niet ontgaan: een peperdure BMW M4 die met 100 km per uur over de Lunetsingel in Breda rijdt. Als de auto moet stoppen, kiest de passagier meteen het hazenpad. Hij wordt aangehouden. In zijn schoudertas zit een pond cocaïne. Eis: 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk.

De jonge verdachte (21) vraagt zijn advocaat om een glas water als hij de forse vordering van de officier van justitie hoort. Daar heeft hij totaal niet op gerekend. En zijn raadsvrouw ook niet.

Bij zijn aanhouding op 11 juli dit jaar zegt de Bredase verdachte tegen de politie dat er in zijn Louis Vuitton-tas ‘verdovende middelen’ zitten. Voor de rechtbank verklaart hij dat hij daarmee een zakje hennep bedoelde. Maar hij wist naar eigen zeggen niet dat er ook nog een halve kilo coke in zat.

Maar, voor een paar gram henneptopjes had hij toch niet weg hoeven te rennen, vraagt de rechtbank. ,,Ik had nog boetes openstaan”, reageert de beklaagde.

Hoge celstraf

De rechtbank vermoedt dat hij de inhoud van ‘een onbekend iemand’ naar een shishalounge moest brengen. Namen wil hij niet noemen. Het is niet de eerste keer dat de jongeman tegen de lamp is gelopen in verband met drugs. En hij heeft nog 53 dagen voorwaardelijke jeugddetentie tegoed. Om die redenen vraagt officier van justitie Jan Bezem een hoge celstraf. 

Uitspraak: 30 oktober.

In samenwerking met indebuurt Breda