Volledig scherm
BREDA - NAC Breda - FC Groningen , Voetbal , Seizoen 2017/2018 , Eredivisie , Rat Verlegh Stadion , 16-09-2017 , Stadionoverzicht van het Rat Verlegh stadion © Pro Shots

Eindelijk: NAC krijgt in november nieuwe invalidenlift

BREDA - Het Rat Verlegh Stadion krijgt medio november een nieuwe invalidenlift, laat NAC weten. Daarmee moet na jaren vol incidenten eindelijk een einde komen aan het gedoe rond de lift bij vak F8.

De nieuwe lift is al een aantal maanden geleden besteld. Maar omdat die op maat gemaakt wordt is de levertijd aanzienlijk. De huidige lift voldoet niet aan de eisen en is bovendien vaak defect. NAC betaalt de aanschaf à 'enkele tienduizenden euro's' voor nu zelf, maar zal op de achtergrond in discussie blijven met de Gemeente Breda en de leverancier van de defecte lift over de gemaakte kosten. 

,,We hebben besloten om de discussie over de kosten en wie deze moet dragen op een later moment te voeren, om op die manier het proces niet nog langer te vertragen. Zo snel mogelijk een oplossing bieden voor onze supporters was prioriteit nummer één", aldus algemeen directeur Justin Goetzee.

Kostbare oplossing

In 2014 werd de huidige rolstoellift geïnstalleerd bij vak F8, waar de rolstoelplekken zich bevinden. De lift bleek echter ongeschikt, de leverancier gaf niet thuis op vragen hierover. De enige oplossing bleek een kostbare: een geheel nieuwe lift. Een tijdelijke was onmogelijk, want er zijn strikte wettelijke eisen.

De huidige lift is goedgekeurd, maar kan maximaal 150 kilo dragen. Rolstoelers boven dit gewicht krijgen voorlopig een positie aan de rand van het veld.

Volledig scherm
Foto André van den Broek tijdens wedstrijd NAC-Fey zaterdag 3 maart. De rolstoellift in het stadion is stuk. Daarom droegen hij en zijn vrienden hun vriend naar boven. © André van den Broek

In samenwerking met indebuurt Breda