Volledig scherm
In maart van dit jaar opende wethouder Boaz Adank het nieuwe pand van Werk aan de Wijk in Breda -Noord. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Einde verhaal voor Werk aan de Wijk Breda

BREDA - De Stichting Werk aan de Wijk in Breda stopt er mee. Het lukt niet om de organisatie financiëel gezond te maken. De uitgaven en de inkomsten blijven te ver uit elkaar liggen.

Het stichtingsbestuur is in gesprek met de twaalf medewerkers en ruim 100 deelnemers en vrijwilligers over wat het voor hen betekent. Klussen tot 1 augustus worden in ieder geval afgerond.

Werk aan de Wijk is al jarenlang een begrip in Breda. De organisatie helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt om werkervaring op te doen als voorbereiding op een betaalde baan.

CAO veroorzaakt tegenvaller

In de zomer van 2018 is een document opgesteld over de overgang van Werk aan de Wijk van gemeente naar onafhankelijke stichting. Daarin stond de ambitie een groei te realiseren om de organisatie gezond te maken. Ondanks alle inspanningen is het niet gelukt om de ambitie waar te maken. Wat ook meespeelt is dat de personeelskosten veel hoger uitvallen, omdat de medewerkers moeten worden betaald volgens de CAO Sociaal Werk.

De gemeente Breda gaat in gesprek met de deelnemers van Werk aan de Wijk. Met de klanten van Werk aan de Wijk wordt persoonlijk contact opgenomen.

In samenwerking met indebuurt Breda