Hudson's Bay in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Hudson's Bay in Breda. © Tim Outshoorn

Einde verhaal Hudson's Bay in Breda: ‘Dit zit er al twee jaar aan te komen’

BREDA - Warenhuis Hudson’s Bay sluit nog dit jaar al zijn warenhuizen in Nederland en dus ook het filiaal in de Karrestraat in Breda. De aandeelhouders hebben ‘vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie besloten de verdere financiering in Hudson’s Bay Company te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019’. Er zijn 1424 medewerkers in dienst bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor.

 1. Minister Ollongren ziet ‘toffe plek’ Breda wel zitten: ‘Maar het is wel een kwestie van volhouden’

  Minister Ollongren ziet ‘toffe plek’ Breda wel zitten: ‘Maar het is wel een kwestie van volhouden’

  BREDA - ,,Jullie hebben in Breda een heel groot voordeel: er is veel binnenstedelijke ruimte waar je goed kan bouwen.’’ Dat zei minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken tijdens een werkbezoek aan Breda. Daar kreeg ze een rondleiding over het terrein van de voormalige Nibitt-fabriek aan de Ettensebaan, terwijl ze in het Havenkwartier werd bijgepraat over de ontwikkelingen rond de Belcrumhaven.
 2. Hudson's Bay sluit deuren in Nederland, 1400 medewerkers op straat
  Play
  UPDATE

  Hudson's Bay sluit deuren in Nederland, 1400 medewer­kers op straat

  Het al maanden kwakkelende warenhuisconcern Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn Nederlandse winkels. Dat bevestigt een bestuurder van vakbond CNV op basis van een brief die zij vorige week al heeft ingezien. Hiermee komt er al na twee jaar een einde aan de opvolger van de V&D. CNV Vakmensen is niet te spreken over de manier waarop Hudson's Bay met het personeel communiceert. ,,Ze moeten op de hoogte gebracht worden.”

In samenwerking met indebuurt Breda