Volledig scherm
Vrachtwagen in de Zandbergweg in Breda © Wijkraad Zandberg

Einde aan vrachtverkeer in Zandbergweg

BREDA - De Albert Heijn aan de Ginnekenweg richt op dit moment een laad- en losplaats in aan de Ginnekenweg. Daarmee gaat een grote wens van omwonenden in vervulling.

,,De vrachtwagens gaan hier de smalle straten door. Daarnaast wordt veel achteruit gereden, net op een plek waar veel kinderen spelen", liet Marloes Fieret van de Wijkraad Zandberg West eerder al weten. Daarom kwamen de inwoners van de Zandbergweg in oktober in protest: ze blokkeerden de weg voor vrachtwagens. 

Begin dit jaar werd er namelijk een motie aangenomen die een inrijverbod voor trucks mogelijk maakte. Wethouder Boaz Adank zegde ook toe de straat af te sluiten voor vrachtverkeer. Er was alleen één probleem: de vrachtwagens van de Albert Heijn aan de Ginnekenweg moesten de straat inrijden om hun goederen te lossen. Daar was nergens anders plek voor, behalve aan de Zandbergweg.

Daar komt nu verandering in, laat de supermarkt weten op Facebook. De gemeente legt een nieuwe laad- en losplaats aan langs de Ginnekenweg. 7 december moet de plek klaar zijn.

Volledig scherm
Ginnekenweg te Breda. Rechts zie je de afslag naar de Zandbergweg: in deze straat komt een inrijdverbod voor vrachtwagens. Vrachtwagens moeten straks laden en lossen aan de Ginnekenweg. © Saminna van den Bulk

In samenwerking met indebuurt Breda