Eigenaar juwelierszaak Breda: ‘De overvallers telden af... Dit waren mega-professionals’

videoBREDA - Juwelierszaak House of Pertijs in Breda werd gisterochtend door vier gewapende mannen overvallen. Er vielen schoten. Een beveiliger werd zo hard geslagen dat hij een schedelfractuur heeft. Ook een klant raakte gewond. ,,Spullen kun je vervangen, maar hier zijn mensen gewond geraakt. Vreselijk”, zegt eigenaar Paul Pertijs.

 1. Geschoten bij overval in juwelier House of Pertijs in Breda: beveiliger gewond, vluchtauto aangetroffen
  Play
  Video

  Geschoten bij overval in juwelier House of Pertijs in Breda: beveiliger gewond, vluchtauto aangetrof­fen

  BREDA - Bij de overval op juwelierszaak House of Pertijs aan de Parkstraat in Breda is woensdag één of meerdere keren geschoten met een vuurwapen. De vier overvallers raakten na het lossen van het schot in gevecht met een beveiliger. Die is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Op het moment van de overval waren er diverse mensen in de zaak aanwezig, bevestigt een politiewoordvoerder tegenover deze krant.
 2. Mario (32) zag ‘handlanger’ van overvallers juwelier door Breda scheuren: 'Hij reed bijna een Mercedes ondersteboven’
  Play

  Mario (32) zag ‘handlanger’ van overval­lers juwelier door Breda scheuren: 'Hij reed bijna een Mercedes onderstebo­ven’

  BREDA - De vier mannen die woensdagochtend een gewapende overval hadden gepleegd op juwelierszaak House of Pertijs in Breda, werden later in de buurt vermoedelijk opgehaald door een handlanger. Dat heeft de 32-jarige Mario naar eigen zeggen zien gebeuren. De Bredanaar zag deze man ‘levensgevaarlijk‘ door het Bredase centrum scheuren. ,,Hij negeerde twee keer een rood verkeerslicht en reed bijna een Mercedes ondersteboven!”

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Zwemmen of verzuipen! Deze zwemschool heeft het water aan de lippen staan er voert actie
  Play

  Zwemmen of verzuipen! Deze zwemschool heeft het water aan de lippen staan er voert actie

 2. Maurice Steijn trekt lessen uit moeilijke wedstrijden: 'Worden nog spannende weken'
  Play

  Maurice Steijn trekt lessen uit moeilijke wedstrij­den: 'Worden nog spannende weken'