Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Eigenaar BankstelXL op woonboulevard Breda eist helderheid van politie

BREDA - Ondernemer Joost van Dijk, eigenaar van de in juni afgebrande woonwinkel BankstelXL op de Bredase woonboulevard, wil dat de politie snel helderheid geeft over de stand van zaken rond het al zes maanden durende onderzoek naar de toedracht van de brand.

,,Het is belachelijk dat het allemaal zo lang duurt'', aldus Van Dijk die als verdachte te boek staat in de brandzaak. In november werd hij gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting, maar na een paar uur alweer vrijgelaten.

Een woordvoerder van de politie zegt desgevraagd dat er nog altijd technisch onderzoek naar de brand plaatsvindt. Meer wil hij niet kwijt. Bij de brand werden vijf winkels verwoest, de schade liep in de miljoenen euro's.

Voor Van Dijk is het belangrijk dat het onderzoek naar de brand snel wordt afgerond omdat zijn brandverzekering weigert een voorschot op de geleden schade uit te betalen zolang de ondernemer verdachte blijft. Zelf heeft hij altijd beweerd niets met de brand van doen te hebben.

Klanten van BankstelXL die door Van Dijk gedupeerd werden omdat ze forse aanbetalingen moesten doen voor hun bestelde meubels, hebben grote twijfels bij die bewering.

In samenwerking met indebuurt Breda