Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Eigenaar Bankstel XL aangehouden in verband met brand in zijn zaak in Breda

BREDA - De politie heeft een 40-jarige man uit Tilburg gearresteerdop verdenking van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting in het bedrijfspand van Bankstel XL op de Bredase Woonboulevard. Hijisde eigenaar van de zaak. De manis inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Op 16 juni gingen op de Bredase Woonboulevard het bedrijfspand van Bankstel XL en drie andere woonwinkels onder verdachte omstandigheden in vlammen op. Twee andere winkelpanden liepen ernstige waterschade op en raaktenbeschadigd. Forensisch en tactisch onderzoek wezen opbrandstichting.

Aangifte
In de nasleep deden verschillende klanten van Bankstel-XL aangifte van oplichting. Zij kregen tot op heden hun bestellingen van Bankstel-XL niet geleverd, terwijl ze wel aanbetalingen hadden gedaan. Een rechercheteam onderzoekt de zaak onder leiding van een officier van justitie.

Beschikbaar
De 40-jarige verdachte werd dinsdagochtend gearresteerd. Na verhoor is hij aan het einde van de dag weer in vrijheid gesteld. Hij moet zich beschikbaar houden voor het onderzoek en blijft verdacht van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting.

In samenwerking met indebuurt Breda