Volledig scherm
Dames Pellen is een van de deelnemers van de vegetarische restaurantweek © Joep van Aert

Eerste 'vegetarische restaurantweek’ Breda

BREDA - Breda krijgt voor het eerst een vegetarische restaurantweek. De eerste editie vindt plaats van vrijdag 28 juni tot en met zondag 7 juli. Tijdens deze week serveren zes culinaire restaurants in Breda een vegetarisch 4-gangenmenu voor 37,50 euro. 

“Het aantal vegetariërs en flexitariërs is de afgelopen jaren enorm gegroeid”, aldus Dex Bos van Smakelijk Breda, het platform dat de week organiseert. “Ook in de Bredase horeca groeit het aanbod en niveau van vegetarische gerechten. Met deze restaurantweek kunnen we gasten laten zien, proeven en ervaren hoe mooi de vegetarische keuken is”.

De deelnemende restaurants aan de vegetarische restaurantweek zijn ‘t Jagthuijs, Dames Pellens, Liefdegesticht, Ruitersbosch, Uijttewaal en Wijnbar Pinot. Reserveren kan vanaf nu via www.bredarestaurantweek.nl.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda