In zijn straat in Teteringen is Quillermo Pellicaan een bekende verschijning; hij oefent er met een slee met gewichten waarmee hij berg op lopen simuleert.
Volledig scherm
In zijn straat in Teteringen is Quillermo Pellicaan een bekende verschijning; hij oefent er met een slee met gewichten waarmee hij berg op lopen simuleert. © Johan Wouters/Pix4Profs

Een week rennen in de Sahara

TETERINGEN - Voor de foto loopt Quillermo Pellicaan door zijn straat en sleept een slee aan, verzwaard met 60 kilo. Twee passerende dames vragen zich hoofdschuddend af ‘waar dat nou weer goed voor is’. Simpel, hun dorpsgenoot loopt van 9 tot en met 15 april mee in een van de zwaarste hindernislopen ter wereld, Le Marathon Des Sables (MDS), in Zuid-Marokko.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Breda