Volledig scherm
PREMIUM
Janie H. © BNDS

Een wanhopige man met boze gedachten: dit is Janie H., de verdachte van in brand steken Ger van Zundert

BREDA - Een wanhopige man met boze gedachten. Zo omschrijft Janie H. (51) zichzelf, de Bredanaar die zou worden verdacht van de gerichte aanslag op Ger van Zundert (49). Van Zundert werd gisteren overvallen en in brand gestoken. Een dag later overleed hij. De politie wil niet bevestigen dat H. de verdachte in kwestie is, maar een betrouwbare bron heeft dat inmiddels bevestigd aan BN DeStem.

H. heeft een roerig leven achter de rug waarin schietpartijen, drugs en alcohol centraal staan. Hij is een keer beschoten en heeft vier jaar vastgezeten, omdat hij iemand heeft neergeschoten. Dat bewogen leven heeft hij achter zich gelaten, zei hij eerder tegen BN DeStem. Hij zou tegenwoordig een ‘rustig’ leven leiden, met zijn hond en zoon. 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda