Volledig scherm
In mei speelde Salar Azimi de laatste 5 minuten mee in een wedstrijd van zijn eigen club Patro Eisden. © Bn DeStem/Belga

Een vergunning voor de partyboot in Breda. Dat kan toch wel worden gefikst?

COLUMNSalar Azimi is een wonderlijke man. Volgens magazine Quote hebben hij en zijn broer Salan een vermogen van 22 miljoen euro, wat vooral vergaard is met vastgoed en een goedlopend hotel in Zeeland. Maar als je Salar overdag wil bellen, gaat dat heel moeizaam. Dan slaapt-ie.

Ik heb Salar Azimi afgelopen weken een paar keer gesproken in verband met de oude partyboot die in Breda ligt en waar hij eigenaar van is. Die boot ligt daar zonder vergunning. Burgemeester Paul Depla heeft het helemaal gehad met Azimi en sommeert hem de boot zo snel mogelijk Breda uit te varen.

Als ik Azimi om commentaar vraag, ligt hij dus te slapen. Want ik werk overdag en hij ‘s avonds en ‘s nachts. Zo kwam het dat ik laatst door hém wakker werd geappt. Ik kreeg video’s van een nachtelijke autorit door Zeeuws-Vlaanderen, waarbij hij vergeefs op zoek was gegaan naar een bank om geld te storten. De bankbiljetten lagen los op de bijrijdersstoel. ‘Misschien iets voor de krant?’, vroeg hij.

Azimi schaamt zich niet voor zijn centen. Hij showt graag zijn rijkdom, of het nu een kasteel of dure sportauto is. De spelers van NAC gaf hij een premie van 110.000 euro toen ze in 2017 promoveerden. Sinds 2018 heeft  hij een eigen voetbalclub in België: Patro Eisden.

Op jonge leeftijd kwam hij uit Iran naar Nederland. Maar aan de Nederlandse mores kan hij niet zo wennen. Toen ik hem deze week weer eens wakker belde, schraapte hij zijn keel en zei: ‘Zet maar in de krant dat ik 20.000 euro uitloof als iemand een plek voor de boot vindt.’ Komt goed. We fiksen het wel.

Er zijn vaker vraagtekens gezet bij de herkomst van Azimi’s geld. Zelf zegt hij dat hij gewoon keihard werkt. Maar als iets ook maar riekt naar ondermijning, gaan bij Depla al de haren overeind staan. Dus ik snap wel dat de rode loper niet wordt uitgerold voor de miljonair.

Toch zou die boot een aanwinst kunnen zijn, zeker in de Belcrum, waar hij nu ligt. Doe er iets cultureels mee en sluit aan bij andere initiatieven. En ach die vergunning... dat kan toch wel worden gefikst? Regels zijn er om te buigen, is me altijd verteld. Al moet ik daar bij zeggen dat ik van origine een Limburger ben. 

Quote

Ik kreeg video’s van een nachtelij­ke autorit door Zeeuws-Vlaanderen. De bankbiljet­ten lagen los op de bijrijders­stoel.

Paul Verlinden

In samenwerking met indebuurt Breda