Volledig scherm
Yvonne Schouten won de veiling van BN DeStem voor Serious Request

Een dagje meelopen met BN DeStem tijdens Serious Request

BREDA - BN DeStem veilde voor 3FM Serious Request een paar uur 'meelopen met een verslaggever'. De winnende bieder werd Yvonne Schouten. Dit is Yvonne in BN DeStem outfit. Ze had 102 euro geboden en hieronder haar verslag.

Rijdend langs de net neergezette betonblokken en extra hekwerken op het Chasséveld, ben ik op weg naar Cobine van der Louw (28) uit Waalwijk. Zij is verslaggeefster van BN de Stem speciaal voor Serious Request. Als winnaar van de SR16 veiling mag ik op vrijdag avond met haar meelopen bij de verslaggeving.

Door een enorme menigte van mensen en een super lange rij voor de brievenbus, baan ik mij een weg op de Grote Markt naar de Colonie. Hier is het tijdelijke pop-up kantoor van Cobine en haar collega's. Het ligt vlak naast het Glazen huis. Buiten rookt het nog van de fakkels van de NAC Breda supporters. Zij hebben Tijn, de nagellak kampioen, toegezongen,

Cobine is net, op haar pantoffels, terug van een interview met 3FM dj Frank van der Lende. In alle haast moet nog de deadline gehaald worden van haar artikel hierover. Ze noemt het 'een kijkje in de meest bekeken huiskamer'. De internetman Tim legt mij uit hoe de website wordt gemaakt. Ondertussen wordt premier Rutte met een hartelijk applaus van het publiek ontvangen. Hij is de geheimzinnige laatste slaapgast voor dit jaar.

Ik verplaats mij naar boven op het hoogste balkon van hotel de Klok. Hier heb je een schitterend overzicht op het Glazen Huis en de rest van de Grote Markt. BN de Stem heeft hier een kamer gehuurd om maar niets te hoeven missen van het spektakel.

Bij terugkomst van het boven foto’s maken en sfeer snuiven, wordt de tussenstand in het Glazen Huis bekend gemaakt. Frank in een NAC Breda shirt en Domien op zijn sokken houden een bord omhoog met daarop 5.140.307 euro.

We trekken ons terug op een rustig plekje. Cobine heeft nu tijd om mij haarfijn uit te leggen hoe haar krant wordt ingedeeld en opgemaakt. Om online snel te kunnen reageren wordt 24/7 gebruik gemaakt van een nieuw team van jonge collega's. Zij zijn vertrouwd met social media. Ook helpen fotografie stagiaires van het AKV|St. Joost mee.

Elke dag wordt er een dubbele speciale Serious Request pagina gevuld in de papieren krant.

We bespreken nog even waar een sfeer of beleving artikel aan zou moeten voldoen.

In onze rode BN de Stem regenjasjes en mijn prima bijpassende kerstmuts vertrekken we op zoek naar leuke onderwerpen. Het is nu nog drukker geworden en eigenlijk kunnen we er bijna niet meer door heen te komen. Op de Grote Markt spreken we de frikandel bakkende studenten. Op de Havermarkt zijn enkele fanatiekelingen die tegen de ijs glijbaan op proberen te lopen. Het begint steeds harder te regenen en het wordt tijd om 'mijn stage" af te ronden en naar huis te gaan. Cobine nog niet want die moet nog tot de volgende ochtend 8.00 uur door.

In samenwerking met indebuurt Breda