Volledig scherm
foto ter illustratie © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Een biertje in Bosuilendorp?
Stuk goedkoper dan in Breda

ULVENHOUT - Waar straks in Breda met carnaval voor een biertje 2,70 euro moet worden betaald, hoeven carnavalvierders  luttele kilometers verder in diezelfde gemeente een stuk minder in de buidel te tasten. In het Bosuilendorp, Ulvenhout dus, betaal je met een ‘ulfje’ voor een pilsje niet meer dan 2,30 euro.

Al is het motto in Bosuilendorp dit jaar We kunne ut nie houwe, voor de prijs van een biertje geldt die kreet niet. ‘De bierprijs hebben we kunnen houwe’, maakt de Stichting Ulvenhouts Carnaval opgetogen kenbaar.
“Dan kost een rondje bier toch wat minder dan verwacht”, zegt John Vester van de stichting. Want de prijs van een ‘ulfje’ (het equivalent van de Bredase leutpenning) is dezelfde als vorig jaar, toen een biertje in vergelijking met 2018 juist 5 cent duurder was geworden. 

Aan de hoogte van de prijs van een ‘ulfje’ is overleg voorafgaan tussen stichting en horeca. “Waarbij de horeca uiteindelijk de prijs bepaalt", vertelt Vester. “Maar wij proberen natuurlijk ons best te doen om de prijs zo schappelijk mogelijk te houden. En in dat streven denkt de lokale horeca flink mee. Als ik hoor dat in Breda een biertje 2,70 euro kost, dan stel ik vast dat we het hier goed hebben gedaan.”

Niet alleen bier, wijn en frisdrank kan met een ‘ulfje’ worden betaald. “In De Pekhoeve bijvoorbeeld ook gadgets als carnavaleske zonnebrillen en het Bosuils Buffet op zaterdagavond. Het ulfje is het wettige betaalmiddel met carnaval in Bosuilendorp. Ook bij cafetaria 't Nippeltje kun je ermee terecht.”

In samenwerking met indebuurt Breda