'Dwangsom van 10.000 euro voor Fort Oranje is terecht', aldus Raad van State

RIJSBERGEN - De boete van 10.000 euro die de gemeente Zundert opgelegd heeft aan camping Fort Oranje in Rijsbergen is terecht. Dat heeft de Raad van State beslist in een uitspraak die woensdag bekend gemaakt is.   

De dwangsom was bedoeld om te voorkomen dat er bepaalde werkzaamheden uitgevoerd zouden worden op het terrein van de  camping. Het ging met name om het egaliseren van een stuk grond. 

Volgens de camping bedoeld om de grond geschikt te maken om kortkampeerders op te vangen. Volgens de gemeente bedoeld als parkeerterrein voor een horecagelegenheid. De dwangsom die uiteindelijk uitgedeeld werd is opgebouwd uit vijf boetes  van 2.000 euro elk die uitgedeeld werden per geconstateerde overtreding.

 De uitspraak die de Raad van State nu gedaan heeft  volgt op een periode van juridisch getouwtrek over de dwangsom en de vraag in hoeverre de  camping over de schreef ging met de werkzaamheden op haar terrein.   

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda